Párolt csirke zöldségekkel

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Párolt csirke zöldségekkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg csirke
1 és ¼ dl száraz fehérbor
50 dkg kockára vágott burgonya
4 nagyobb szál darabolt sárgarépa
4 szál darabolt zellerszár
2 evőkanál friss, finomra vágva petrezselyemzöld
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 fej finomra vágva hagyma
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
2 és fél dl zöldségleves
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megmosott csirkét 8 darabra vágjuk.

2. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és 5 perc alatt megpároljuk.

3. Belekeverjük a csirkedarabokat. Közepes hőfokon 7-9 perc alatt szép barnára pirítjuk.

4. Felöntjük a borral, elpárologtatjuk. Belekeverjük a burgonyát, sárgarépát, zellert, petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk.

5. Decinyi zöldséglevessel felöntjük. Közepes hőfokon, időnként megkeverve, 30 percig pároljuk. Ha szükséges, zöldséglevessel még feltöltjük. Forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
2 kisebb paradicsom
2 szál zellerszár
2 szál közepes méretű, félbevágott sárgarépa
25 dl hideg víz
1 teáskanál
6 szem egész bors
1-2 szem szegfűszeg
2 fej közepes méretű hagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük.

2. Belerakjuk az 1-2 szegfűszeggel megtűzdelt hagymát, sárgarépát, zellert, paradicsomot, petrezselymet, egész borsot, babérlevelet. Sózzuk, majd 5 percig pároljuk.

3. Felöntjük vízzel. Kis rést hagyva, a lábast lefedjük, a levest felforraljuk, majd a tűz hőfokát csökkentve 60 percig gyöngyöztetjük.

4. Leszűrjük, a zöldségeket kidobjuk.

Párolt csirke zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 954 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Párolt csirke zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
szótár