Csirkeragu kókusszal és kaliforniai paprikával
Elkészítési idő:
105 perc
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4-6 főre
néhány zöldborsóhüvely
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
A tálaláshoz:
igény szerint főtt jázminrizs
vagy
igény szerint főtt thai rizs
Elkészítés:
1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, 5 percig pároljuk.
2. Hozzáadjuk a csirkedarabokat és 7-9 perc alatt szép barnára pirítjuk. Belekeverjük a kaliforniai paprikát, paradicsomot, a borsóhüvelyeket. Sózzuk, borsozzuk. A serpenyőt (vagy wokot) letakarjuk és a húst alacsony hőfokon 15 percig főzzük.
3. Felöntjük kókusztejjel, belekeverjük a petrezselymet. 60 percig, amíg a csirke megfő, gyöngyöztetjük. A csirkeragut a rizs tetejére kanalazzuk. Forrón tálaljuk.