Fűszeres csirkeragu

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres csirkeragu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 evőkanál arany mazsola
150 dkg darabolt csirke
4 nagyobb kockára vágott burgonya
4 nagyobb finomra vágva paradicsom
25 dkg darabolt zöldbab
1 evőkanál erőspaprika-krém
vagy
1 evőkanál harissa
vagy
1 evőkanál piros chilikrém
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt zöld húsú kaliforniai paprika
1 teáskanál őrölt kurkuma
3 evőkanál fehérborecet
2 és fél dl hideg víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A mazsolát 10 percig meleg vízben áztatjuk. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.

2. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, a hagymát és kaliforniai paprikát 5 percig pároljuk.

3. Belekeverjük a kurkumát és az erős paprikakrémet, 2 percig együtt pároljuk. Hozzáadjuk a csirkedarabokat és 7-9 perc alatt szép barnára pirítjuk.

4. Ecettel meghintjük, elpárologtatjuk.

5. Hozzáadjuk a burgonyát, paradicsomot, zöldbabot, mazsolát. Sózzuk. Felöntjük a vízzel. A serpenyőn kis rést hagyva letakarjuk, és 75 perc alatt a csirkeragut készre főzzük. Forrón tálaljuk.

Fűszeres csirkeragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1801 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Fűszeres csirkeragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
recepttár