Kukoricakenyér

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kukoricakenyér
Adag: 1 egész (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg kukoricaliszt
1 db felvert tojás
1 ¾ dl tej
1 evőkanál vaj
2 teáskanál kristálycukor
½ teáskanál
1 teáskanál sütőpor
1 csipet szódabikarbóna
1 és ¼ dl forró víz

Elkészítés:

1. 225 fokra előmelegítjük a sütőt (gáztűzhelynél 8-as fokozat). A vajat tűzálló tálban a sütőbe rakjuk.

2. A kukoricalisztet, cukrot, sót, sütőport, szódabikarbónát egy tálban elkeverjük. Felöntjük vízzel, simára keverjük.

3. Hozzáöntjük a tejet és a tojást, belekeverjük a felolvasztott vajat.

4. A kukoricakenyér-tésztát a már átforrósodott tűzálló tálba öntjük és a sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kukoricakenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4163 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Kukoricakenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
most van szezonja