Édes-fűszeres bárány

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édes-fűszeres bárány
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg kicsontozott, darabolt báránylapocka
1 teáskanál tört római kömény
¾ teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt fahéj
12 kisebb héjas, megmosott újburgonya
2 evőkanál frissen reszelt citromhéj
6 ¾ dkg arany mazsola
5 ⅔ dkg liszt
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 gerezd finomra vágva fokhagyma
½ dl édes sherry
3 ¾ dl forró víz
2 és ¼ szál összevágott póréhagyma
2 és ¼ szál összevágott sárgarépa
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztet, sót, borsot összekeverjük, a húst beleforgatjuk. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, a bárány minden oldalát 8-10 perc alatt megpirítjuk. Szűrőlapáttal kivesszük, félrerakjuk.

2. A visszamaradt zsiradékon a fokhagymát 30 másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a köményt, koriandert, fahéjat, babérlevelet.

3. Egy-két perc múlva hozzáöntjük a sherryt, s az alkoholt kevergetve elpárologtatjuk. Vízzel felöntjük, elkeverjük.

4. A bárányt visszarakjuk a serpenyőbe, letakarjuk. Egy óráig főzzük. Belekeverjük a póréhagymát, sárgarépát, burgonyát, mazsolát. Sózzuk, borsozzuk. Ismét letakarjuk, és alacsony hőfokon még 1 órán át főzzük. A babérlevelet kidobjuk. Reszelt citromhéjjal megszórjuk. Forrón tálaljuk.

Tavasszal alaposan megmosott, egészben főtt újburgonyával tálaljuk. Ha üreg krumplit adunk köretként, válasszunk két nagyobbat, a héját sikáljuk meg, és kockázzuk fel. A főtt burgonyára szórjunk frissen reszelt citromhéjat. Igazi különlegesség.
Édes-fűszeres bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1762 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Édes-fűszeres bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
cikkek