Mandulás, kardamomos báránycurry

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Mandulás, kardamomos báránycurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tálaláshoz:
1 evőkanál friss korianderlevél
1 evőkanál mandulaforgács
igény szerint basmati rizs
Báránycurry:
4 db egész, zöld kardamom
½ teáskanál őrölt kardamom
75 dkg kicsontozott, darabolt báránycomb
másfél evőkanál vaj
1 evőkanál napraforgóolaj
1 darabka fahéj
3 evőkanál joghurt
1 és ¼ dl víz
másfél dl tejszín
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
Mártás:
2 evőkanál őrölt mandula
1 teáskanál víz
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
2 nagy kimagozott, finomra vágva zöld chilipaprika
1 csipet
1 kisebb fej finomra vágva hagyma

Elkészítés:

1. A fokhagymát, csilit, hagymát, csipetnyi sót mozsárban alaposan elkeverve pépesítjük. Hozzáadjuk a mandulát és a vizet. Mártássá keverjük. Félrerakjuk.

2. A báránycurryhez a vajat és az olajat egy serpenyőben közepes tűzön felmelegítjük. A kardamommagokat és a fahéjat 10 másodpercig hevítjük, amíg az illatuk felszáll.

3. Hozzáadjuk a mártást, állandóan kevergetjük, nehogy odaégjen. Rárakjuk a bárányt és közepes tűzön 10 perc alatt minden oldalát barnára sütjük. Sózzuk.

4. Belekeverjük a joghurtot, és annyi vizet öntünk rá, hogy a húst befedje. A tűz hőfokát csökkentjük. A bárányt 45 percig lefedve főzzük.

5. Háromnegyedóra után a fedőt levesszük és még 15 percig sütjük a húst, amíg teljesen puha lesz és a mártás besűrűsödik.

6. A tűz hőfokát növeljük, a bárányra öntjük a tejszínt, megszórjuk őrölt kardamommal, fehér borssal, sózzuk. Állandóan kevergetve felforraljuk. Korianderrel díszítjük, megszórjuk mandulaforgáccsal. Rizzsel körítve forrón tálaljuk.

Mandulás, kardamomos báránycurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1352 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Mandulás, kardamomos báránycurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
google+