Kantoni édes-savanyú garnéla

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kantoni édes-savanyú garnéla
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 nagyobb konyhakész garnélarák
1 db kimagozott, darabolt piros húsú kaliforniai paprika
3 evőkanál világos szójaszósz
1 db felvert tojás
1 fej finomra vágva hagyma
2 evőkanál ketchup
2 evőkanál víz
1 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál rizsecet
1 csipet
7 és fél dkg kukoricakeményítő
vagy
7 és fél dkg kukoricaliszt
5 evőkanál olaj
vagy
5 evőkanál mogyoróolaj
A tálaláshoz:
igény szerint basmati rizs

Elkészítés:

1. A rákokat tojásba, majd kukoricalisztbe forgatjuk. A wokot vagy a nagy serpenyőt közepes tűzön felmelegítjük. A rákokat az olajban 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, félrerakjuk.

2. Az olajba dobjuk a hagymát, kaliforniai paprikát, 3 percig pirítjuk Állandó keverés mellett hozzáadjuk a szójaszós ketchupot, vizet, cukrot, rizsecetet. A mártás 1-2 perc alatt besűrűsödik.

3. A rákot visszarakjuk a wokba, átmelegítjük. A frissen főzött rizzsel forrón tálaljuk.

Kantoni édes-savanyú garnéla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3569 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Kantoni édes-savanyú garnéla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
pinterest