Májusi sült

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Májusi sült
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg kicsontozott, darabolt báránylapocka
10 dkg összevágott zöldbab
25 dkg hüvelyes cukorborsó
1 evőkanál liszt
1 szál finomra vágva zellerszár
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 fej finomra vágva hagyma
7 és fél dl csirkehúsleves
1 ág friss kakukkfű
25 dkg felolvasztott mirelit zöldborsó
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
igény szerint sült burgonya

Elkészítés:

1. A bárányt sózzuk, borsozzuk. Két evőkanál olajat egy öntöttvas lábasban vagy fedeles jénaiban felforrósítunk. Beledobjuk a bárányt, és 8 perc alatt minden oldalát barnára pirítjuk. A bárányt kiszedjük, félrerakjuk.

2. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a maradék 2 evőkanál olajat. A hagymát, fokhagymát, zellert 5 perc alatt, amíg a fokhagyma aranybarnára pirul, megsütjük.

3. Belekeverjük a lisztet, 1 percig pirítjuk. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a bárányt és a kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk. A tűz hőfokát csökkentjük. A lábast lefedjük, az ételt alacsony hőfokon, 60 percen keresztül gyöngyöztetjük.

4. Hozzáadjuk a zöldbabot, zöldborsót, sárgarépát, cukorborsót. Még 15 percig együtt főzzük. Sütőben készült burgonyával forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Csirkeleves

Csirkeleves
2 szál darabolt zellerszár
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg egész csirke
2 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
2 fej közepes méretű, negyedelt hagyma
50 dl hideg víz

1. A csirkedarabokat (pl. szárny, hát, nyak) vagy az egész csirkét fazékba rakjuk. Felöntjük a vízzel. Közepes tűzön, óvatosan felfőzzük. A habot a tetejéről eltávolítjuk.

2. Hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, a háromfelé vágott zellert, petrezselymet, babérlevelet, sót. A levest ne hagyjuk forrni, csak óvatosan gyöngyöztessük 3-4 órán keresztül. Ha túl sok lé elpárologna, meleg vízzel pótoljuk.

3. Ha megfőtt, a csirkét és a zöldségeket kiszedjük. A levest hagyjuk kihűlni.

Leszűrjük.

4. A levet hűtőbe rakjuk, hogy a zsír a tetején megdermedjen. A zsírt eltávolítjuk.

A főtt húst és a zöldségeket más ételek készítéséhez felhasználhatjuk.

Májusi sült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1952 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Májusi sült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
google+