Chilis rák

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Chilis rák
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál sambal oelek
50 dkg rizstészta
40 dkg apróra vágott hámozottparadicsom-konzerv
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
75 dkg konyhakész garnélarák
4 gerezd finomra vágva fokhagyma
6 szál szeletelt újhagyma
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál rizsecet
2 evőkanál mogyoróolaj
2 teáskanál kukoricakeményítő
vagy
2 teáskanál kukoricaliszt
2 evőkanál rizsbor
vagy
2 evőkanál száraz sherry
A tálaláshoz:
ízlés szerint újhagyma

Elkészítés:

1. A wokot magas hőfokra felmelegítjük. Az olajat beleöntjük, és a wok falán is megcsorgatjuk.

2. Az olajba rakjuk az újhagymát, fokhagymát, gyömbért, 1 percig pirítjuk. A wokot rázogatva hagymás alapon a rákot 3 perc alatt rózsaszínűr sütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük, félrerakjuk.

3. A wokba rakjuk a paradicsomot és 5 perc alatt pépesre pirítjuk. A kukoricalisztet a rizsecetben feloldjuk, hozzáadjuk a Sambalt, a barnacukrot hozzáöntjük a rizsbort, és a szószt a wokba kanalazzuk. 2 perc alatt kissé besűrítjük.

4. A sült rákot visszarakjuk a wokba. Átmelegítjük. Rizstésztával és finomra vágott újhagymával forrón tálaljuk.

A Sambal különleges, csípős pirospaprikakrém, amelynek csilipaprika az alapja. A wokban készült hirtelensültekhez, a tavaszi tekercshez vagy másféle ázsiai ételekhez fogyasztják. Az Ázsia-boltokban kapható, kis üvegekben áru­sítják. Ha ön nagyon szereti a csípőset, akkor még hozzákeverhet néhány sze­let friss csilipaprikát is. Bármilyen más erős paprikakrémmel helyettesíthető. A rizsecet, amit alábbi receptünkból megismerhetnek, ugyancsak Ázsia-bol­tokban kapható. Ha mégsem sikerülne beszerezni, almaecettel helyettesítheti
Chilis rák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2064 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Chilis rák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
szólj hozzá, értékelj