Sült rák kaliforniai paprikával és mangóval

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Sült rák kaliforniai paprikával és mangóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg konyhakész garnélarák
4 gerezd finomra vágva fokhagyma
4 szál vékonyra szeletelt sárgarépa
2 db szeletelt cukkini
1 db kimagozott, csíkokra vágott zöld húsú kaliforniai paprika
25 dkg lecsepegtetett ananászkonzerv
12 és fél dkg tört dió
2 evőkanál sötét szójaszósz
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál mogyoróolaj
A tálaláshoz:
igény szerint főtt basmati rizs
vagy
igény szerint rizs

Elkészítés:

1. Az olajat közepes tűzön felhevítjük a wokban, lerakjuk a diót, a rákot és a fokhagymát. A wokot rázogatva a rákot 3 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük a rákot és a diót, félrerakjuk.

2. A wokba rakjuk a sárgarépát, cukkinit, kaliforniai paprikát, és 5 perc alatt, rázogatva, puha ropogósra sütjük.

3. Hozzákeverjük a mangó csatt és további 2 percig pirítjuk. A diót és a rákot visszarakjuk a wokba, hozzáöntjük az ananászt és a szójaszószt. Magas hőfokon 1 percig együtt pirítjuk. A frissen főzött rizzsel forrón tálaljuk.

Sült rák kaliforniai paprikával és mangóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2067 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Sült rák kaliforniai paprikával és mangóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
szólj hozzá, értékelj