Thai sült rák

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Thai sült rák
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg konyhakész garnélarák
2 evőkanál zöldcitromlé
2 evőkanál passzírozott fokhagyma
4 szál zöldjével, finomra vágva újhagyma
25 dkg zöldborsó
12 dkg hüvelyes cukorborsó
3 evőkanál szójaszósz
1 csipet pirospaprika
1 csipet cayenne-bors
2 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál mogyoróolaj
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt zöld húsú kaliforniai paprika
1 ¾ dl zöldségleves
½ teáskanál
2 evőkanál kukoricakeményítő
vagy
2 evőkanál kukoricaliszt

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben vagy wokban összekeverjük a rákot, a lime-levet, a fokhagymát, a pirospaprikát, a cayenne borsot, a szezám- és mogyoróolajat. Közepes tűzön felmelegítjük és 7-8 percig kevergetve, rázogatva sütjük.

2. Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, újhagymát és további 4 percig kevergetjük.

3. Beleszórjuk a borsókat, ráöntjük a szójaszószt és a zöldséglevesben feloldott kukoricalisztet. Sózzuk. 4-5 perc alatt a zöldségleves a liszttől besűrűsödik, a hozzávalók megpuhulnak.

4. A főtt rizst belekeverjük. Forrón tálaljuk.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
2 kisebb paradicsom
2 szál zellerszár
2 szál közepes méretű, félbevágott sárgarépa
25 dl hideg víz
1 teáskanál
6 szem egész bors
1-2 szem szegfűszeg
2 fej közepes méretű hagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük.

2. Belerakjuk az 1-2 szegfűszeggel megtűzdelt hagymát, sárgarépát, zellert, paradicsomot, petrezselymet, egész borsot, babérlevelet. Sózzuk, majd 5 percig pároljuk.

3. Felöntjük vízzel. Kis rést hagyva, a lábast lefedjük, a levest felforraljuk, majd a tűz hőfokát csökkentve 60 percig gyöngyöztetjük.

4. Leszűrjük, a zöldségeket kidobjuk.

Thai sült rák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1965 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Thai sült rák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
facebook