Thai sült rák



Elkészítés:
1. Egy serpenyőben vagy wokban összekeverjük a rákot, a lime-levet, a fokhagymát, a pirospaprikát, a cayenne borsot, a szezám- és mogyoróolajat. Közepes tűzön felmelegítjük és 7-8 percig kevergetve, rázogatva sütjük.
2. Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, újhagymát és további 4 percig kevergetjük.
3. Beleszórjuk a borsókat, ráöntjük a szójaszószt és a zöldséglevesben feloldott kukoricalisztet. Sózzuk. 4-5 perc alatt a zöldségleves a liszttől besűrűsödik, a hozzávalók megpuhulnak.
4. A főtt rizst belekeverjük. Forrón tálaljuk.
Zöldségalaplé

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük.
2. Belerakjuk az 1-2 szegfűszeggel megtűzdelt hagymát, sárgarépát, zellert, paradicsomot, petrezselymet, egész borsot, babérlevelet. Sózzuk, majd 5 percig pároljuk.
3. Felöntjük vízzel. Kis rést hagyva, a lábast lefedjük, a levest felforraljuk, majd a tűz hőfokát csökkentve 60 percig gyöngyöztetjük.
4. Leszűrjük, a zöldségeket kidobjuk.