Boros hal
Deuk giniov
Elkészítési idő:
50 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
vagy
vagy
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
A díszítéshez:
ízlés szerint gránátalmamag
Elkészítés:
1. A halat feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a tárkonnyal és megcsepegtetjük citromlével. 20-30 percig hagyjuk pácolódni.
2. Egy széles, lapos edény alját kibéleljük a megtisztított tárkonyágakkal (vagy egy gőzölő betéttel), ráhelyezzük a haldarabokat.
3. Felöntjük a borral, szorosan lefedjük, és nem túl nagy lángon 20 percig pároljuk. Tálalás előtt tetszés szerint megszórjuk gránátalmamagokkal.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.