Boros hal

Deuk giniov

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Boros hal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl száraz rozébor
100 dkg konyhakész, darabolt pisztráng
vagy
100 dkg konyhakész, darabolt maréna
vagy
100 dkg konyhakész, darabolt ponty
1 csokor finomra vágott tárkony
1 db citrom leve
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint gránátalmamag

Elkészítés:

1. A halat feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, meg­szórjuk a tárkonnyal és megcsepegtetjük citrom­lével. 20-30 percig hagyjuk pácolódni.

2. Egy szé­les, lapos edény alját kibéleljük a megtisztított tárkonyágakkal (vagy egy gőzölő betéttel), ráhe­lyezzük a haldarabokat.

3. Felöntjük a borral, szo­rosan lefedjük, és nem túl nagy lángon 20 percig pároljuk. Tálalás előtt tetszés szerint megszórjuk gránátalmamagokkal.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Boros hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1915 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Boros hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
van itthon