Töltött paprika

Ltszonatsz takdeg

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Töltött paprika
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb érett, kockára vágott paradicsom
2 fej finomra vágott vöröshagyma
50 dkg csíkokra vágott sárgarépa
2 és fél dl víz
1 csipet őrölt fahéj
1 teáskanál kristálycukor
3 evőkanál olaj
1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paprikák kalapját levágjuk, a magokat és az ereket eltávolítjuk, és forrásban lévő vízben blansírozzuk.

2. A sárgarépát forró olajban kissé megfuttatjuk, hoz­záadjuk a hagymát, és együtt pirítjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, húsát felkockázzuk.

3. Hozzáadjuk a zöldségekhez, kb. 5 percig tovább pároljuk. Sóval, a cukorral, a fahéjjal és a petrezselyem felével íze­sítjük.

4. A keveréket a paprikákba töltjük, rátesszük a kalapokat, lábosba ültetjük őket, 2,5 dl enyhén sózott vízzel felöntjük. Lefedjük, hagyjuk csendesen forrni, amíg megpuhulnak. A maradék petrezse­lyemmel megszórva tálaljuk.

Töltött paprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1984 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Töltött paprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
vegetáriánus ételek