Böjti tolma

Passzutsz tolma

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Böjti tolma
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg szárazbab
10 dkg lencse
25 dkg főtt búza
24 db friss szőlőlevél
vagy
12 db friss káposztalevél
4 fej finomra vágott vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 csokor finomra vágott petrezselyemzöld
4 evőkanál paradicsompüré
1 csokor finomra vágott kapor
igény szerint hideg víz
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hüvelyeseket külön-külön, éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap szintén külön, bő, friss, só nélküli vízben puhára főzzük, leszűrjük.

2. A hagymát a felforrósított olajon megpirítjuk, a babot, a csicseribor­sót, a lencsét, a búzát és a zöldfűszereket hozzáke­verjük, sózzuk, borsozzuk.

3. A szőlőleveleket (káposztaleveleket) blansírozzuk, lecsepegtetjük, kiterítjük (a szőlőleveleket kettesével egymás mellé rakjuk), mindegyik közepébe 1-2 evőkanál tölteléket teszünk, és összehajtjuk, mint egy borítékot, lábosba sűrűn egymás mellé helyezzük.

4. A paradicsompürét összekeverjük kb. 10 evőkanál vízzel, a töltelékekre öntjük, 20-30 percig csendesen forrni hagyjuk. Ezt az ételt rendszerint hidegen fo­gyasztják.

A böjti tolmát Örményországban savanyú­káposzta-levelekkel is készítik.
Böjti tolma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2132 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Böjti tolma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
cikkek