Zöldségegytálétel

Ajlazan

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldségegytálétel
Adag: 9 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 és fél fej szeletelt vöröshagyma
6 db szeletelt paradicsom
45 dkg tisztított zöldbab
másfél db szeletelt sárga húsú paprika
másfél db szeletelt piros húsú paprika
másfél db szeletelt zöld húsú paprika
75 dkg hámozott, szeletelt burgonya
75 dkg hámozott, szeletelt padlizsán
másfél dl fehérbor
másfél dl olaj
2 csokor finomra vágott zöldfűszer
9 gerezd fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A padlizsánt meghámozzuk, szeletekre vágjuk, besózzuk, 20 percig állni hagyjuk, ezután kinyomkod­juk belőle a folyadékot.

2. A többi zöldséggel válta­kozva cserépedénybe vagy felfújtas formába réte­gezzük, minden réteget megszórunk fokhagymával és a zöldfűszerekkel (pl. korianderrel, petrezselyemmel, bazsalikommal, kakukkfűlevéllel), kevés sóval, borssal. Végül rácsepegtetjük az olajat meg a fehérbort, az edényt lefedjük, 160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 1 órán át pároljuk.

Az ételt készíthetjük hússal is. Ehhez kiegészítésül 50 dkg felkockázott bárány-, ürü- vagy mar­hahúst használunk, és a sütéshez az egészet annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen csak belepje.
Zöldségegytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1889 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Zöldségegytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
google+