Zöldségegytálétel
Ajlazan
Elkészítési idő:
90 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A padlizsánt meghámozzuk, szeletekre vágjuk, besózzuk, 20 percig állni hagyjuk, ezután kinyomkodjuk belőle a folyadékot.
2. A többi zöldséggel váltakozva cserépedénybe vagy felfújtas formába rétegezzük, minden réteget megszórunk fokhagymával és a zöldfűszerekkel (pl. korianderrel, petrezselyemmel, bazsalikommal, kakukkfűlevéllel), kevés sóval, borssal. Végül rácsepegtetjük az olajat meg a fehérbort, az edényt lefedjük, 160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 1 órán át pároljuk.
Az ételt készíthetjük hússal is. Ehhez kiegészítésül 50 dkg felkockázott bárány-, ürü- vagy marhahúst használunk, és a sütéshez az egészet annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen csak belepje.