Zöldségegytálétel

Ajlazan

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldségegytálétel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 fej szeletelt vöröshagyma
4 db szeletelt paradicsom
30 dkg tisztított zöldbab
1 db szeletelt sárga húsú paprika
1 db szeletelt piros húsú paprika
1 db szeletelt zöld húsú paprika
50 dkg hámozott, szeletelt burgonya
50 dkg hámozott, szeletelt padlizsán
1 dl fehérbor
1 dl olaj
2 csokor finomra vágott zöldfűszer
6 gerezd fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A padlizsánt meghámozzuk, szeletekre vágjuk, besózzuk, 20 percig állni hagyjuk, ezután kinyomkod­juk belőle a folyadékot.

2. A többi zöldséggel válta­kozva cserépedénybe vagy felfújtas formába réte­gezzük, minden réteget megszórunk fokhagymával és a zöldfűszerekkel (pl. korianderrel, petrezselyemmel, bazsalikommal, kakukkfűlevéllel), kevés sóval, borssal. Végül rácsepegtetjük az olajat meg a fehérbort, az edényt lefedjük, 160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 1 órán át pároljuk.

Az ételt készíthetjük hússal is. Ehhez kiegészítésül 50 dkg felkockázott bárány-, ürü- vagy mar­hahúst használunk, és a sütéshez az egészet annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen csak belepje.
Zöldségegytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1668 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Zöldségegytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
szólj hozzá, értékelj