Csicseriborsó-leves aszalt szilvával

Szaloradzsrov sziszerapur

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csicseriborsó-leves aszalt szilvával
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg aszalt szilva
1 csokor finomra vágott kapor
½ csokor finomra vágott újhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csicseriborsót éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap bő, friss, sós hideg vízben puhára főzzük, leszűrjük, a főzőlevet félretesszük.

2. A szilvát leg­alább 30 percre langyos vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, kimagozzuk és felaprítjuk.

3. A csicseriborsó felét szitán áttörjük, összekeverjük a maradék csicseri­borsóval és annyi főzőlével, hogy sűrű levest kap­junk.

4. Felmelegítjük benne a szilvát, majd sózzuk, borsozzuk. Tálalás előtt megszórjuk a kaporral és az újhagymával.

Könnyebb passzírozni a száraz babot és a borsót, ha előtte botmixerrel pürésítjük, majd ezután szűrőn áteresztjük.
Csicseriborsó-leves aszalt szilvával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2107 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Csicseriborsó-leves aszalt szilvával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
szólj hozzá, értékelj