Marhahúsos pacal

Has

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marhahúsos pacal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg konyhakész, csíkokra vágott pacal
150 dkg marhalábszár
10 gerezd zúzott fokhagyma
igény szerint hideg víz
igény szerint lavash kenyér
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint retek

Elkészítés:

1. A marhalábszárat hosszában kettévágjuk, és leg­alább 2 napig hideg vízben áztatjuk, közben a vizet lehetőleg 3-4 óránként cseréljük.

2. Ezután bő, hideg vízben (só nélkül!) legalább 4 órán keresztül hagyjuk csendesen forrni, közben rend­szeres időközönként leszedjük a habját. 4 óra főzési idő után hozzáadjuk a pacalt és az egészet további 2 órán át, kis lángon, hagyjuk csendesen forrni. A marhalábszárnak teljesen szét kell főnie (a főzővíz ezzel az eljárással olyan világos lesz, mint a tej). A kész ételt mélytányérban tálaljuk.

3. Az asztalnál keverjük bele kanalanként a zúzott fokhagymát meg a felaprított száraz lavast, és ízlés szerint sózzuk. Retket vagy savanyított zöldségeket kínálhatunk hozzá.

A nem előfőzött pacalt sós, babérleveles, hagymás, fokhagymás, citromos vízben 30-40 percig abáljuk. Szükség esetén az eljárást friss abalével megismételjük.
Marhahúsos pacal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2024 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Marhahúsos pacal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
google+