Petrezselymes bulgursaláta

Tabule

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Petrezselymes bulgursaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 csokor durvára vágott petrezselyemzöld
20 dkg bulgur
2 evőkanál olívaolaj
1 db citrom leve
½ csokor durvára tört borsmenta
3 szál apróra vágott újhagyma
3 db kockára vágott paradicsom
igény szerint forró víz
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint salátalevél

Elkészítés:

1. A bulgurt tálba tesszük, leöntjük annyi forró vízzel, hogy éppen csak ellepje. Megkeverjük, kb. 30 percig duzzadni hagyjuk. Ezután finom szitán átszűrjük, a bulgurból a vizet kézzel is jól kinyomkodjuk, majd az összes zöldségfélét és fűszernövényt hozzákeverjük.

2. A citromléből és a fele olajból páclevet keverünk, sózzuk, borsozzuk, és a bulgursalátára öntjük. Leg­alább 60 percre hideg helyre tesszük.

3. Tálalás előtt belekeverjük a maradék olívaolajat. A salátaleveleken (pl. római saláta) kínáljuk. Lepénykenyér illik hozzá.

Petrezselymes bulgursaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2103 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Petrezselymes bulgursaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
vegetáriánus ételek