Vagdalt húsos pizzaféle

Lahmadzsun, Örmény pizza

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vagdalt húsos pizzaféle
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A feltéthez:
25 dkg darált hús
1 teáskanál durvára vágott erős paprika
2 evőkanál olívaolaj
2 db hegyes, erős zöldpaprika
2 db kockára vágott paradicsom
2 csokor finomra vágott petrezselyemzöld
4 szál összevágott újhagyma
2 fej összevágott lilahagyma
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint őrölt római kömény
A tésztához:
25 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 és ⅓ dl víz
1 teáskanál

Elkészítés:

1. A lisztet jól összegyúrjuk az élesztővel, a sóval és a víz felével. A tésztát 30 percig meleg helyen kelesztjük, majd hozzáadunk még a maradék vizet.

2. 10 percig gyúrjuk kevés liszttel, utána ismét 30 percig kelesztjük.

3. A zöldségeket és a petre­zselymet összekeverjük a darált hússal, az olajjal meg a fűszerekkel.

4. A tésztát újból átgyúrjuk, 6 egyforma részre osztjuk. Ezeket vékonyan kinyújtjuk, rátesszük a feltétet, és 275 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.

Vagdalt húsos pizzaféle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1935 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Vagdalt húsos pizzaféle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
facebook