Diós bab

Lobio nigvszit

| Diós bab receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 90 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Diós bab
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg apróra vágott dióbél
50 dkg száraz vörösbab
¼ csokor finomra vágott kapor
¼ csokor finomra vágott zellerlevél
¼ csokor finomra vágott korianderlevél
¼ csokor finomra vágott petrezselyemzöld
4 evőkanál borecet
2 gerezd fokhagyma
szükség szerint forró víz
igény szerint hideg víz
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint finomra vágott koriander
ízlés szerint finomra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A babot legalább 6 órán keresztül hideg vízben áztatjuk. Leöntjük a levét, bő, friss hideg vízben, lefedve, feltesszük főzni. Kis lángon puhára főz­zük, közben szükség szerint forró vizet öntünk utána.

2. Mozsárban összezúzzuk a diót a fokhagy­mával, hozzáadjuk az ecetet és a zöldfűszereket, ezt a pasztát a babhoz keverjük, sóval fűszerezzük.

3. Elosztjuk 4 tűzálló cseréptálkába, és 175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Tá­lalás előtt megszórjuk a korianderrel és a petrezselyemmel.

Diós bab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1694 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Diós bab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
recept beküldése