Máj bormártásban

Kaurma

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Máj bormártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl fehérbor
50 dkg konyhakész, csíkokra vágott sertésmáj
vagy
50 dkg konyhakész, csíkokra vágott borjúmáj
1 db kockára vágott zöldpaprika
1 teáskanál fűszerpaprika
1 csokor finomra vágott kapor
1 csokor finomra vágott koriander
1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld
4 db hámozott, kockára vágott paradicsom
2 fej finomra vágott vöröshagyma
10 dl tej
2 evőkanál sertészsír
vagy
2 evőkanál vaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A májat leöblítjük, 60 percre tejbe áztatjuk, utána még egyszer átmossuk, letörölgetjük, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd zsír nélkül, kis lángon, fedő alatt rövid ideig pároljuk. Leöntjük a levét, és a fel­forrósított vajban megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk a hagy­mát, összesütjük, felöntjük borral, beletesszük a paradicsomot, és az egészet megpároljuk.

3. Amikor a máj puha, belekeverjük a zöldfűszereket, a zöld- meg a fűszerpaprikát, sózzuk, borsozzuk. Azonnal tálaljuk.

Máj bormártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1783 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Máj bormártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
szótár