Pácolt húsnyársak

Baszturmisz mcvadi

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pácolt húsnyársak
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg színhús, kockára vágott bárányhús
vagy
100 dkg színhús, kockára vágott marhahús
vagy
100 dkg színhús, kockára vágott sertéshús
1 dl borecet
½ teáskanál durvára tört fekete bors
2 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma
ízlés szerint
A díszítéshez:
2 nagyobb fej karikára vágott vöröshagyma
ízlés szerint gránátalmamag

Elkészítés:

1. A húst nagy kockákra vágjuk. 2 hagymát felkocká­zunk. A húst a hagymával, a babérlevéllel, borssal, kevés sóval együtt 1:1 arányban higított ecetben több órán keresztül pácoljuk.

2. A húsdarabokat nyárs­ra húzzuk, és faparázson vagy faszenes grillen meg­sütjük. Szükség szerint sózzuk. A nyársakat tálra rendezzük, a karikákra vágott maradék 2 hagymával és gránátalmamagokkal díszítjük.

3. Savanyított zöldparadicsom, dzsondzsoli (a hólyagfa savanyított termése), paradicsom és újhagyma, alucsa (vad cseresznyeszilva), tkemali-szilvából készült mártás vagy porcsin illik hozzá.

A nyársakat megpirítjuk, és a húst a sütő­ben készre pároljuk.

Tkemaliszilva-mártás

Tkemaliszilva-mártás
100 dkg savanykás sárgabarack vagy
100 dkg savanykás szilva
4 dl víz
1 csokor finomra vágott kapor
1 csokor finomra vágott menta
1 csokor finomra vágott koriander
8-10 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

1. A nagyon savanyú szilvát vagy még nem teljesen értett sárgabarackot hosszában bevágjuk, vízzel felöntjük, kis lángon hagyjuk csendesen forrni, amíg a magok elválnak a gyümölcshústól.

2. A levét fazékba leszűrjük, eltávolítjuk a gyümölcsmagokat, a gyü­mölcshúst pépesítjük, annyi levet adunk hozzá, hogy sűrű mártást kapjunk.

3. A fokhagymával, a zöldfűszerekkel, sóval, borssal ízesítjük.

Hidegen, húsok­hoz tálaljuk.

Pácolt húsnyársak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1885 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Pácolt húsnyársak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
tippek, fortélyok