Serpenyős sült csirke

Katmisz tabaka

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Serpenyős sült csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 gerezd zúzott fokhagyma
4 db konyhakész, 40 dkg-os csirke
10 dkg vaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint fűszerpaprika

Elkészítés:

1. A csirkét a nyakától kezdve a mellcsont mentén felvágjuk, kifordítjuk, laposra klopfoljuk, a lábak végeit és a szárnyakat nyílást vágva a mellbe dugjuk. Bedörzsöljük a fűszerekkel és a fokhagy­mával.

2. Nagy, nehéz serpenyőben vagy lapos agyagedényben kiolvasztjuk a vajat, de nem hagyjuk megbarnulni.

3. A csirkéket a belső részük­kel lefelé az edénybe helyezzük, ráteszünk egy lapos tányért, majd arra egy súlyosabb nehezé­ket (pl. követ), mert a csirkének sütés közben szorosan rá kell feküdnie az edény aljára.

4. Köze­pes tűzön kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük. Tkemali-szilvából készült mártással kínáljuk.

A serpenyős sült csirkéhez nagyon jól illik a lepénykenyér és az erős grúz bor.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Tkemaliszilva-mártás

Tkemaliszilva-mártás
100 dkg savanykás sárgabarack vagy
100 dkg savanykás szilva
4 dl víz
1 csokor finomra vágott kapor
1 csokor finomra vágott menta
1 csokor finomra vágott koriander
8-10 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

1. A nagyon savanyú szilvát vagy még nem teljesen értett sárgabarackot hosszában bevágjuk, vízzel felöntjük, kis lángon hagyjuk csendesen forrni, amíg a magok elválnak a gyümölcshústól.

2. A levét fazékba leszűrjük, eltávolítjuk a gyümölcsmagokat, a gyü­mölcshúst pépesítjük, annyi levet adunk hozzá, hogy sűrű mártást kapjunk.

3. A fokhagymával, a zöldfűszerekkel, sóval, borssal ízesítjük.

Hidegen, húsok­hoz tálaljuk.

Serpenyős sült csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1332 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Serpenyős sült csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
recept beküldése