Szárnyasegytálétel paradicsommal

Csahohbili

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szárnyasegytálétel paradicsommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db hámozott, kockára vágott paradicsom
2 nagyobb konyhakész, darabolt csirke
vagy
1 db konyhakész, darabolt fácán
1 csokor finomra vágott zöldfűszer
5 dkg vaj
4 fej félbevágott, karikára vágott vöröshagyma
ízlés szerint fűszerpaprika
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
igény szerint főtt burgonya
vagy
igény szerint friss kenyér

Elkészítés:

1. A szárnyast darabokra vágjuk, serpenyőben, leta­karva, zsír és víz hozzáadása nélkül 5-10 percig kis lángon sütjük. A keletkező húslevet leöntjük, félre­tesszük.

2. A húst fedő nélkül aranyszínűre sütjük (10-­15 perc). Közben néha megfordítjuk, majd vissza­öntjük a félretett folyadékot, hogy a hús ne égjen le.

3. A hagymát a forró vajban aranysárgára pirítjuk. Ez­után felöntjük a maradék húslével vagy vízzel. A paradicsommal meg a babérlevéllel együtt a szárnyashoz adjuk, lefedjük, és a húst kb. 30 perc alatt puhára pároljuk, közben néha-néha megkeverjük.

4. Levesszük a tűzről, beletesszük a zöldfűszereket (pl. menta, tárkony, bazsalikom, koriander, petrezselyem, zellerlevél), sóval, borssal, paprikával ízesítjük, majd a legkisebb lángon további 5 percig pároljuk. Friss kenyér vagy főtt burgonya illik hozzá.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Szárnyasegytálétel paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1804 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Szárnyasegytálétel paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
könyvek