Sült bárány és kaliforniai paprika

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült bárány és kaliforniai paprika
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb kimagozott, összevágott sárga húsú kaliforniai paprika
1 nagyobb kimagozott, összevágott zöld húsú kaliforniai paprika
2 evőkanál friss, finomra vágva petrezselyemzöld
100 dkg kicsontozott, kockára vágott báránylapocka
15 dkg kockára vágott pancetta
1 nagyobb kimagozott, összevágott piros húsú kaliforniai paprika
40 dkg darabolt hámozottparadicsom-konzerv
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 nagyobb fej kockára vágott hagyma
1 és ¼ dl száraz fehérbor
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint rövid szemű, főtt rizs

Elkészítés:

1. Két evőkanál olajat közepes tűzön felmelegítünk. Hozzáadjuk a bárányt és minden oldalát 8-10 perc alatt barnára pirítjuk. Sózzuk. A húst szűrőkanállal kiszedjük és melegen tartjuk.

2. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáöntjük a maradék 2 evőkanál olajat, belerakjuk

a pancettát, fokhagymát és hagymát. 5 percig, amíg a hagyma színt kap, pároljuk.

3. Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát és még 5 percig együtt pároljuk. A bort beleöntjük. Ha az alkoholtartalma elpárolgott, kis rést hagyva, a lábast lefedjük.

4. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, és kevergetve még 15 percig főzzük. A sült bárányt visszarakjuk a serpenyőbe, megszórjuk petrezselyemmel, borsozzuk, és még 40 percig, amíg a bárány megpuhul, együtt főzzük. Frissen főzött rizzsel forrón tálaljuk.

Sült bárány és kaliforniai paprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1401 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Sült bárány és kaliforniai paprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
van itthon