Bárányragu tavaszi zöldségekkel



Elkészítés:
1. A falatnyi darabokra vágott húst sózzuk, borsozzuk. A vajat közepes hőfokon felmelegítjük. Hozzáadjuk a bárányt és a fokhagymát, és 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Megszórjuk liszttel, 3-4 percig pirítjuk.
2. Felöntjük a levessel, belerakjuk a babérlevelet, burgonyát, sárgarépát, hagymát, zöldborsót, petrezselymet, kakukkfüvet. Lefedjük. A tűz hőfokát csökkentjük.
3. Körülbelül 60 percig, amíg a hús és a zöldségek megfőnek, gyöngyöztetjük. A babérlevelet kidobjuk és forrón tálaljuk.
Marhahúsleves

1. A zöldségeket megtisztítjuk. Ha szegfűszeget is használunk, szúrjuk a hagyma negyedekbe.
2. A hozzávaló zöldségeket, húst és csontot a vízzel felöntjük, és közepes tűzön felforraljuk.
3. A tűz hőfokát csökkentjük és a levest 180 percen keresztül gyöngyöztetjük.
4. A keletkező habot szűrőkanállal vagy papírtörlővel leszedjük. Ha a leves kész, a zöldségeket, csontot és húst kiszedjük.
5. A levest leszűrjük. Ha a lé kihűlt, a tetejéről a zsírt eltávolíthatjuk, és kisebb adagokban lefagyaszthatjuk.
A főtt húst akár főételként tálalhatjuk, akár más ételhez is adhatjuk.