Fokhagymás sertéssült zöldségekkel

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fokhagymás sertéssült zöldségekkel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb negyedelt paszternák
2 nagyobb szál negyedelt sárgarépa
150 dkg csontos sertéskaraj
5 gerezd fokhagyma
12 dkg füstölt, kockára vágott baconszalonna
150 dkg darabolt burgonya
3 ág friss, összevágott rozmaring
6 szál friss, finomra vágva zsályalevél
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst éles késsel a csontról levágjuk. A húsba 6 zsebecskét metszünk, 3 fokhagymát kettévágunk, és a fél fokhagymákat a zsebekbe dugjuk. Az összevágott zsályát, rozmaringot a húsra dörzsöljük, rászórjuk a kis kockára vágott bacont. Sózzuk, borsozzuk. Ezután a húst tiszta spárgával a csonthoz kötözzük.

2. Az olajat fedeles jénaiban felforrósítjuk. A hús minden oldalát 10 perc alatt világosbarnára sütjük.

3. Bögrénként a húsra öntjük a levest. A tűz hőfokát csökkentjük. Kis rést hagyva a jénait lefedjük, a karajt 30 percig pároljuk. Időnként megnézzük, hogy van-e rajta leves.

4. Fél óra után hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott burgonyát, sárgarépát, paszternákot és a maradék fokhagymát. A zöldségeket és a húst 50 perc alatt puhára sütjük.

5. A spárgát a húsról levágjuk, a karajt 8-12 szeletre vágjuk. A húst a zöldségekkel előmelegített tányérokra rakjuk, meglocsoljuk a pecsenyelével. Forrón tálaljuk.

Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Marhahúsleves

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
1 nagyobb szál félbevágott sárgarépa
1 szál póréhagyma
2 szál zöldjével zellerszár
2 db érett paradicsom
150 dkg marhahús
50 dl hideg víz
1 nagyobb fej negyedelt hagyma
4 szem szegfűszeg
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só

1. A zöldségeket megtisztítjuk. Ha szegfűszeget is használunk, szúrjuk a hagyma negyedekbe.

2. A hozzávaló zöldségeket, húst és csontot a vízzel felöntjük, és közepes tűzön felforraljuk.

3. A tűz hőfokát csökkentjük és a levest 180 percen keresztül gyöngyöztetjük.

4. A keletkező habot szűrőkanállal vagy papírtörlővel leszedjük. Ha a leves kész, a zöldségeket, csontot és húst kiszedjük.

5. A levest leszűrjük. Ha a lé kihűlt, a tetejéről a zsírt eltávolíthatjuk, és kisebb adagokban lefagyaszthatjuk.

A főtt húst akár főételként tálalhatjuk, akár más ételhez is adhatjuk.

Fokhagymás sertéssült zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1706 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Fokhagymás sertéssült zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
tippek, fortélyok