Zöldséges marharagu kókusztejjel és banánnal
Zöldséges marhacurry kókusztejjel és banánnal



Elkészítés:
1. A lisztet, sót, borsot és őrölt chilipaprikát összekeverjük, a húst beleforgatjuk.
2. Az olajat egy fedeles tűzálló tálban felmelegítjük, a szezámmagot pár másodperc alatt megpirítjuk. Belerakjuk a húst, 8-10 perc alatt minden oldalát barnára pirítjuk. A tűz hőfokát csökkentjük.
3. Hozzáadjuk a hagymát, kukoricát, krumplit, fokhagymát, gyömbért, paradicsomot, Tabascót. Kevergetve 20 perc alatt puhára főzzük a burgonyát.
4. Beleöntjük a kókusztejet, belekeverjük a banánt és a zöldbabot. Még 30 percig főzzük.
5. Belekeverjük a kaprot. Rizzsel vagy naannal forrón tálaljuk.
Naan

1. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
2. Beletesszük a tojást, az olvasztott ghee-t vagy vajat, a joghurtot, és apránként hozzáadjuk a tejet, annyit, hogy lágy tésztát kapjunk. Egy nedves konyharuhával letakarva 120 percen át meleg helyen hagyjuk.
3. A sütőt 200 °C-ra (gáz 6. fokozat) előmelegítjük. Egy jól belisztezett felületen 2-3 percig dagasztjuk, míg sima tésztát kapunk.
4. A tésztát 8 részre osztjuk, és mindegyiket 15 cm hosszú ovális lappá nyújtjuk. Vizes kenőtollal vízzel megkenjük, és vizes oldalával lefelé olajjal kikent sütőlemezekre tesszük. Olvasztott ghee-vel vagy vajjal megkenjük, és 8-10 percig sütjük, míg aranybarna lesz.