Zöldséges marharagu kókusztejjel és banánnal

Zöldséges marhacurry kókusztejjel és banánnal

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldséges marharagu kókusztejjel és banánnal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg vékonyra szeletelt marhahús
12 db hámozott újburgonya
50 dkg hámozott, összevágott paradicsom
1 dl kókusztej
2 db vékonyra szeletelt banán
vagy
10 dkg friss zöldbab
1 maréknyi friss, finomra vágva kapor
2 evőkanál liszt
1 teáskanál
1 teáskanál fekete bors
1 teáskanál piros őrölt chilipaprika
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál szezámmag
2 fej finomra vágva hagyma
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 teáskanál Tabasco-szósz
A tálaláshoz:
igény szerint friss, ropogós naankenyér

Elkészítés:

1. A lisztet, sót, borsot és őrölt chilipaprikát összekeverjük, a húst beleforgatjuk.

2. Az olajat egy fedeles tűzálló tálban felmelegítjük, a szezámmagot pár másodperc alatt megpirítjuk. Belerakjuk a húst, 8-10 perc alatt minden oldalát barnára pirítjuk. A tűz hőfokát csökkentjük.

3. Hozzáadjuk a hagymát, kukoricát, krumplit, fokhagymát, gyömbért, paradicsomot, Tabascót. Kevergetve 20 perc alatt puhára főzzük a burgonyát.

4. Beleöntjük a kókusztejet, belekeverjük a banánt és a zöldbabot. Még 30 percig főzzük.

5. Belekeverjük a kaprot. Rizzsel vagy naannal forrón tálaljuk.

A naan az indiai konyha lepénykenyere. Teljes kiőrlésű vagy fehérlisztből készül sóval, egy kevés vajjal vagy ghivel (tisztított vajjal), és némi sütőpor vagy szódabikarbóna hozzáadásával.

Naan

Naan
12.5 dkg joghurt
1 evőkanál olvasztott ghee vagy
1 evőkanál olvasztott vaj
2.5 dl tej
1 db tojás
1 teáskanál
0.5 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
50 dkg liszt

1. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.

2. Beletesszük a tojást, az olvasztott ghee-t vagy vajat, a joghurtot, és apránként hozzáadjuk a tejet, annyit, hogy lágy tésztát kapjunk. Egy nedves konyharuhával letakarva 120 percen át meleg helyen hagyjuk.

3. A sütőt 200 °C-ra (gáz 6. fokozat) előmelegítjük. Egy jól belisztezett felületen 2-3 percig dagasztjuk, míg sima tésztát kapunk.

4. A tésztát 8 részre osztjuk, és mindegyiket 15 cm hosszú ovális lappá nyújtjuk. Vizes kenőtollal vízzel megkenjük, és vizes oldalával lefelé olajjal kikent sütőlemezekre tesszük. Olvasztott ghee-vel vagy vajjal megkenjük, és 8-10 percig sütjük, míg aranybarna lesz.

Zöldséges marharagu kókusztejjel és banánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1436 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Zöldséges marharagu kókusztejjel és banánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
cikkek