Zöldbabos marharagu
Elkészítési idő:
120 perc
Munkaidő: 50 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 5 főre
vagy
vagy
szükség szerint víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
A tálaláshoz:
igény szerint rövid szemű, főtt rizs
Elkészítés:
1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, a hagymát, fokhagymát 7-8 perc alatt megpároljuk.
2. Hozzáadjuk a kis húsdarabokat, 10 percig pirítjuk. Belekeverjük a rövid darabokra vágott zöldbabot, felöntjük vízzel. Kis rést hagyva a lábast lefedjük, 40-45 percig, amíg a hús megpuhul, alacsony hőfokon gyöngyöztetjük. Ha szükséges, vízzel után töltjük.
3. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, fahéjat. Sózzuk, borsozzuk. Nagyon alacsony hőfokon még 30 percig főzzük. A rizzsel forrón tálaljuk.