Zöldbabos marharagu

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldbabos marharagu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg sovány, darabolt marhahús
vagy
50 dkg sovány, darabolt bárányhús
100 dkg friss, darabolt zöldbab
vagy
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 nagyobb fej durvára vágott hagyma
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
5 dl víz
½ teáskanál őrölt fahéj
szükség szerint víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint rövid szemű, főtt rizs

Elkészítés:

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, a hagymát, fokhagymát 7-8 perc alatt megpároljuk.

2. Hozzáadjuk a kis húsdarabokat, 10 percig pirítjuk. Belekeverjük a rövid darabokra vágott zöldbabot, felöntjük vízzel. Kis rést hagyva a lábast lefedjük, 40-45 percig, amíg a hús megpuhul, alacsony hőfokon gyöngyöztetjük. Ha szükséges, vízzel után töltjük.

3. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, fahéjat. Sózzuk, borsozzuk. Nagyon alacsony hőfokon még 30 percig főzzük. A rizzsel forrón tálaljuk.

Zöldbabos marharagu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2557 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Zöldbabos marharagu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
lexikon