Angol marharagu

Shrewsbury

| Almaboros marharagu receptek
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl almabor
100 dkg kockára vágott marhalábszár
1 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
½ db citrom leve
2 evőkanál magos mustár
1 evőkanál paradicsompüré
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
2 szál paszternák
2 szál kockára vágott sárgarépa
2 nagyobb fej negyedelt hagyma
1 db kockára vágott karórépa
4 és fél teáskanál mustárpor
2 evőkanál liszt
4 evőkanál sülthúslé
vagy
4 evőkanál vaj
1 evőkanál friss, finomra vágva kakukkfű
vagy
1 teáskanál szárított kakukkfű
szükség szerint víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint főtt burgonya

Elkészítés:

1. Egy evőkanál lisztet a mustárporral, csipetnyi sóval és borssal összekeverünk. A húst beleforgatjuk.

2. Három evőkanál vajat egy nagy fedeles jénai tálban, közepes tűzön felmelegítünk, a húst adagonként 7-8 perc alatt barnára pirítjuk. A húst szűrőlapáttal kivesszük, félrerakjuk.

3. A visszamaradt vajhoz adjuk a maradék 1 evőkanál vajat, felmelegítjük, hozzáadjuk a karórépát, hagymát, sárgarépát, a felezett és hosszában 4 szeletre vágott paszternákot, fokhagymát és alacsony hőfokon, gyakran kevergetve, 10 perc alatt megpároljuk. Szűrőlapáttal kiszedjük, a hús mellé rakjuk.

4. A jénait félrehúzzuk és a maradék 1 evőkanál liszttel a szaftot besűrítjük. A tűzre visszatéve belekeverjük a paradicsompürét és 1 evőkanál magos mustárt.

5. Óvatosan felöntjük a húslevessel és az almaborral, majd habverővel kevergetve, besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk. Kakukkfűvel ízesítjük.

6. A húst és a párolt zöldségeket a szaftba rakjuk, gyöngyöztetjük. A jénait lefedjük, és nagyon alacsony hőfokon, 120 percen keresztül főzzük. Ha a leve elfőne, kevés vízzel pótoljuk.

7. Ha kész, belekeverjük a maradék magos mustárt és citromlevet. Petrezselyemmel díszítjük, főtt burgonyával forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Angol marharagu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2091 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Angol marharagu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
twitter