Zöldséges sült bárány

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldséges sült bárány
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál világos szójaszósz
4 db darabolt konzerv vízigesztenye
1 db Julienre vágott karórépa
2 szál Julienre vágott sárgarépa
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt piros húsú kaliforniai paprika
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt zöld húsú kaliforniai paprika
2 evőkanál osztrigaszósz
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt sárga húsú kaliforniai paprika
75 dkg csíkokra vágott báránybélszín
vagy
75 dkg csíkokra vágott báránylábszár
1 csipet garam masala
3 evőkanál chiliolaj
1 csipet kurkuma
1 teáskanál piros őrölt chilipaprika
½ teáskanál frissen reszelt gyömbér
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 teáskanál őrölt koriander
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál mogyoróolaj
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint szeletelt zöld chilipaprika
igény szerint főtt basmati rizs

Elkészítés:

1. A közepes tűzön felmelegített olajban a bárányt 8 perc alatt világosbarnára pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a kurkumát, őrölt chilit, koriandert, gyömbért, fokhagymát, garam masalát. Sózzuk, ízlés szerint. További 5 percig együtt sütjük.

3. A bárányt szűrőlapáttal kiszedjük, félrerakjuk. A háromféle kaliforniai paprikát, sárgarépát, karórépát, a nyolc darabra vágott vízigesztenyét közepes tűzön 8 percig a kurkumás alapon pirítjuk.

4. A zöldségek maradjanak kissé roppanósak. A bárányt a zöldségalapra visszarakjuk. Néhány percig még pirítjuk, a rizsalapra tálaljuk. Zöld chilipaprikával díszítjük. Forrón tálaljuk.

Ez a recept a kínai és indiai hagyományokat és ízeket egyesíti. Készíthetjük wokban is, tálaljuk forrón basmati rizzsel.

Garam masala

Garam masala
4 evőkanál koriandermag
3 evőkanál kardamonhüvely
3 rúd fahéj
2 evőkanál római kömény
1 evőkanál egész feketebors
1 teáskanál szegfűszeg
1 db frissen reszelt szerecsendió

1. Egy serpenyőbe tesszük a koriandermagot, a kardamom tokot, a rómaikömény magot, a szemes fekete borsot, a szegfűszeget és fahéjat, és közepes hőfokon keverve sütjük, míg illatozni kezd.

2. A kardamom tokokat kinyitjuk, csak a magokat tartjuk meg. A megpörkölt fűszereket robotgépbe vagy turmixgépbe tesszük egy egész frissen reszelt szerecsendióval, és porrá őröljük.

3. Vagy azonnal felhasználjuk, vagy légmentesen záródó üvegben tároljuk.

Zöldséges sült bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1618 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Zöldséges sült bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
hírlevél