Whiskys marha szárított gyümölcsökkel



Elkészítés:
1. A szilvát és a sárgabarackot 1 éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Leszűrjük, a levét félrerakjuk.
2. A marhahúst sózzuk, borsozzuk, a felmelegített vajon mindkét oldalát megpirítjuk. A tűz hőfokát csökkentjük, a húshoz adjuk a hagymát, almát, barna cukrot, szegfűszeget, babérlevelet, 80 milliliter whiskyt, 1,80 deciliter vizet. Felforraljuk.
3. Letakarjuk és alacsony hőfokon 1,5 óráig gyöngyöztetjük. A húst időnként megfordítjuk. Ha szükséges, kevés vízzel vagy whiskyvel után töltjük. Ha úgy látjuk, hogy a hús 1,5 óra alatt nem puhult meg, még 30 percig gyöngyöztetjük.
4. A hús köré rakjuk a beáztatott aszalt gyümölcsöket, ráöntjük az áztatóvizet és a maradék whiskyt is, hogy a húst ellepje. Még 30 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk.
5. A húst felszeleteljük, tálra rakjuk, köré helyezzük a gyümölcsöket. Előmelegített sütőben melegen tartjuk, amíg a szószt elkészítjük.
6. A lisztet a visszamaradt főzőléhez keverjük és 2 perc alatt, állandóan kevergetve, besűrítjük. A szószt a húsra és a gyümölcsökre kanalazzuk. Petrezselyemmel díszítjük. Forrón tálaljuk.