Whiskys marha szárított gyümölcsökkel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Whiskys marha szárított gyümölcsökkel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg kimagozott aszalt szilva
150 dkg marhaszegy
1 nagy vékonyra szeletelt alma
1 és ¼ dl whisky
2 evőkanál friss, finomra vágva petrezselyemzöld
2 evőkanál vaj
1 fej közepes méretű, vékonyra szeletelt hagyma
1 ¾ dl víz
1 evőkanál barnacukor
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 evőkanál liszt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szilvát és a sárgabarackot 1 éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Leszűrjük, a levét félrerakjuk.

2. A marhahúst sózzuk, borsozzuk, a felmelegített vajon mindkét oldalát megpirítjuk. A tűz hőfokát csökkentjük, a húshoz adjuk a hagymát, almát, barna cukrot, szegfűszeget, babérlevelet, 80 milliliter whiskyt, 1,80 deciliter vizet. Felforraljuk.

3. Letakarjuk és alacsony hőfokon 1,5 óráig gyöngyöztetjük. A húst időnként megfordítjuk. Ha szükséges, kevés vízzel vagy whiskyvel után töltjük. Ha úgy látjuk, hogy a hús 1,5 óra alatt nem puhult meg, még 30 percig gyöngyöztetjük.

4. A hús köré rakjuk a beáztatott aszalt gyümölcsöket, ráöntjük az áztatóvizet és a maradék whiskyt is, hogy a húst ellepje. Még 30 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk.

5. A húst felszeleteljük, tálra rakjuk, köré helyezzük a gyümölcsöket. Előmelegített sütőben melegen tartjuk, amíg a szószt elkészítjük.

6. A lisztet a visszamaradt főzőléhez keverjük és 2 perc alatt, állandóan kevergetve, besűrítjük. A szószt a húsra és a gyümölcsökre kanalazzuk. Petrezselyemmel díszítjük. Forrón tálaljuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Whiskys marha szárított gyümölcsökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1134 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Whiskys marha szárított gyümölcsökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
könyvek