Szecsuáni sült csirke

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szecsuáni sült csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg hüvelyes cukorborsó
3 db finomra vágva újhagyma
2 db kimagozott, finomra vágva zöld chilipaprika
100 dkg lebőrözött, kicsontozott csirkemell
3 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 evőkanál világos szójaszósz
3 evőkanál sötét szójaszósz
25 dkg konzerv, szeletelt vízigesztenye
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
4 evőkanál mogyoróolaj
2 db felvert tojás
1 teáskanál barna cukor
1 teáskanál kukoricaliszt
2 teáskanál víz
A tálaláshoz:
1 csokor snidling
igény szerint főtt rizs

Elkészítés:

1. A tojást, a kétféle szóját és a citromlevet pohárban összekeverjük.

2. Az olajat a wokban közepes tűzön felmelegítjük, a kis darabokra vágott csirkét adagonként fehéredésig 4-5 percig pirítjuk. Szűrőlapáttal kiszedjük, félrerakjuk.

3. A hagymát, vízi gesztenyét, chilit, újhagymát, cukorborsót, fokhagymát és a cukrot 5 percig pirítjuk.

4. A vízben feloldott kukoricalisztet és a citromos, szójás tojást ráöntjük a zöldségekre, s 4 perc alatt magas hőfokon besűrítjük.

5. Visszarakjuk a csirkét, elkeverjük. A főtt rizst tálalóedényre rakjuk, a csirkét a tetejére halmozzuk. Snidlinggel díszítjük. Forrón tálaljuk.

Szecsuáni sült csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2231 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Szecsuáni sült csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
most van szezonja