Szecsuáni sült csirke



Elkészítés:
1. A tojást, a kétféle szóját és a citromlevet pohárban összekeverjük.
2. Az olajat a wokban közepes tűzön felmelegítjük, a kis darabokra vágott csirkét adagonként fehéredésig 4-5 percig pirítjuk. Szűrőlapáttal kiszedjük, félrerakjuk.
3. A hagymát, vízi gesztenyét, chilit, újhagymát, cukorborsót, fokhagymát és a cukrot 5 percig pirítjuk.
4. A vízben feloldott kukoricalisztet és a citromos, szójás tojást ráöntjük a zöldségekre, s 4 perc alatt magas hőfokon besűrítjük.
5. Visszarakjuk a csirkét, elkeverjük. A főtt rizst tálalóedényre rakjuk, a csirkét a tetejére halmozzuk. Snidlinggel díszítjük. Forrón tálaljuk.