Francia borjúragu

Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg kockára vágott borjúlapocka
4 szem finomra vágva mogyoróhagyma
4 szál darabolt sárgarépa
4 szál finomra vágva póréhagyma
3 gerezd finomra vágva fokhagyma
25 dkg szeletelt gomba
4 evőkanál vaj
1 és ¼ dl száraz fehérbor
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
2 dl tejszín
1 db citrom leve
2 evőkanál kukoricaliszt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
szükség szerint babérlevél
szükség szerint víz
A tálaláshoz:
igény szerint főtt hosszúszemű fehér rizs

Elkészítés:

1. A vajat közepes tűzön felmelegítjük, a húst 4 percig, fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a mogyoróhagymát, sárgarépát, póréhagymát, fokhagymát, illetve bort és annyi vizet, hogy elfedje a húst. Rádobjuk a babérlevelet, beleszórjuk a szerecsendiót, 45 percig alacsony hőfokon gyöngyöztetjük.

2. A gombát egy másik serpenyőben 5-7 perc alatt alacsony hőfokon megpároljuk, a levét a húsra öntjük. A húst sózzuk, borsozzuk.

3. A tejszínt, citromlevet, tojás sárgákat és a lisztet 2 evőkanál ragu lével összekeverjük. A habarékot a gombával együtt a raguba öntjük, és 2 perc alatt besűrítjük. Frissen főzött rizzsel forrón tálaljuk.

Francia borjúragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5324 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Francia borjúragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
szólj hozzá, értékelj