Bárányhúsos, gombás piláf

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg kicsontozott, darabolt bárányhús
40 dkg darabolt hámozottparadicsom-konzerv
50 dkg szeletelt csiperkegomba
20 dkg barna rizs
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 evőkanál barna cukor
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 db friss, szeletelt piros chilipaprika
½ teáskanál római kömény
1 evőkanál finomra vágva koriander
vagy
1 evőkanál finomra vágva menta
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
1 evőkanál frissen reszelt citromhéj

Elkészítés:

1. A falatnyi darabokra vágott bárányt a konzervparadicsom levével, 4 evőkanál olajjal, citromlével, barna cukorral, fokhagymával, csilivel, római köménymaggal, sóval, borssal egy jénai tálban összekeverjük és 4 órára hűtőbe rakjuk.

2. Ha a pácolási idő lejárt, a maradék 1 evőkanál olajat felhevítjük, a bárányt a pácléből kiszedjük és 2 részletben 7-9 perc alatt barnára pirítjuk. Félrerakjuk.

3. A visszamaradt olajhoz 2 evőkanál báránypáclevet adunk és a gombát 2 perc alatt ezen megpároljuk.

4. A bárányt a párolt gombára rakjuk, beleszórjuk a rizst, belerakjuk a paradicsomot, ráöntjük a maradék páclevet és a csirkelevest . Letakarjuk, nagyon alacsony hőfokon 75-80 percig gyöngyöztetjük, amíg a bárány és a rizs puha lesz.

5. Tálalás előtt mentával vagy korianderrel díszíthetjük, és ha felhasználjuk, megszórhatjuk reszelt citromhéjjal. Azonnal tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Csirkeleves

Csirkeleves
2 szál darabolt zellerszár
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg egész csirke
2 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
2 fej közepes méretű, negyedelt hagyma
50 dl hideg víz

1. A csirkedarabokat (pl. szárny, hát, nyak) vagy az egész csirkét fazékba rakjuk. Felöntjük a vízzel. Közepes tűzön, óvatosan felfőzzük. A habot a tetejéről eltávolítjuk.

2. Hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, a háromfelé vágott zellert, petrezselymet, babérlevelet, sót. A levest ne hagyjuk forrni, csak óvatosan gyöngyöztessük 3-4 órán keresztül. Ha túl sok lé elpárologna, meleg vízzel pótoljuk.

3. Ha megfőtt, a csirkét és a zöldségeket kiszedjük. A levest hagyjuk kihűlni.

Leszűrjük.

4. A levet hűtőbe rakjuk, hogy a zsír a tetején megdermedjen. A zsírt eltávolítjuk.

A főtt húst és a zöldségeket más ételek készítéséhez felhasználhatjuk.

Bárányhúsos, gombás piláf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2020 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Bárányhúsos, gombás piláf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
twitter