Tengergyümölcsei rizzsel

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tengergyümölcsei rizzsel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg konyhakész, karikára vágott tintahal
6 db hámozott, kockára vágott paradicsom
40 dkg rövid szemű rizs
4 evőkanál fehérbor
80 dkg konyhakész garnélarák
150 dkg héjas kékkagyló
vagy
150 dkg héjas kagyló
2 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej finomra vágva hagyma
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 db friss, kimagozott piros chilipaprika
15 dl forró halleves
2 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kagylókat közepes tűzön, lefedett serpenyőbe 2 evőkanál vízben, időnként megrázogatva 10 percig főzzük. Amelyik nem nyílik ki, kidobjuk.

2. Két evőkanál olajat felhevítünk, a hagymát 7-8 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a szeletelt chilit, tintahalat, 5-7 perc alatt puhára pároljuk.

3. Belerakjuk a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, 10 percig főzzük. Félrerakjuk.

4. A maradék 2 evőkanál olajat közepes tűzön felmelegítjük, beleszórjuk a rizst, 1 percig pirítjuk.

5. Hozzáadjuk a tintahalas keveréket, ráöntjük a bort, az alkoholt elpárologtatjuk. Annyi levest öntünk rá, ami a rizst ellepi. 10-15 perc alatt puhára főzzük.

6. Hozzáadjuk a garnélát, kagylókat, 3 perc alatt felmelegítjük. Belekeverjük a vajat.

Petrezselyemmel díszítjük. Azonnal tálaljuk.

Halleves

Kép nélkül
1 szál összevágott zellerszár
1 szál összevágott sárgarépa
50 dkg halaprólék
1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
1 ág kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
4 szem fekete bors
1 fej összevágott mogyoróhagyma
1 fej összevágott hagyma
30 dl hideg víz

1. A halfejeket és a csontos halat 60 percen át hideg vízben áztatjuk. Leszűrjük.

2. Fazékba rakjuk, felöntjük 3 liter hideg vízzel, és alacsony hőfokon felforraljuk.

3. A hozzávalókat is a vízbe rakjuk és 90 percen keresztül lassú tűzön gyöngyöztetjük. Ha megfőtt, leszűrjük.

Tengergyümölcsei rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3452 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Tengergyümölcsei rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
vegetáriánus ételek