Tengergyümölcsei rizzsel



Elkészítés:
1. A kagylókat közepes tűzön, lefedett serpenyőbe 2 evőkanál vízben, időnként megrázogatva 10 percig főzzük. Amelyik nem nyílik ki, kidobjuk.
2. Két evőkanál olajat felhevítünk, a hagymát 7-8 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a szeletelt chilit, tintahalat, 5-7 perc alatt puhára pároljuk.
3. Belerakjuk a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, 10 percig főzzük. Félrerakjuk.
4. A maradék 2 evőkanál olajat közepes tűzön felmelegítjük, beleszórjuk a rizst, 1 percig pirítjuk.
5. Hozzáadjuk a tintahalas keveréket, ráöntjük a bort, az alkoholt elpárologtatjuk. Annyi levest öntünk rá, ami a rizst ellepi. 10-15 perc alatt puhára főzzük.
6. Hozzáadjuk a garnélát, kagylókat, 3 perc alatt felmelegítjük. Belekeverjük a vajat.
Petrezselyemmel díszítjük. Azonnal tálaljuk.
Halleves

1. A halfejeket és a csontos halat 60 percen át hideg vízben áztatjuk. Leszűrjük.
2. Fazékba rakjuk, felöntjük 3 liter hideg vízzel, és alacsony hőfokon felforraljuk.
3. A hozzávalókat is a vízbe rakjuk és 90 percen keresztül lassú tűzön gyöngyöztetjük. Ha megfőtt, leszűrjük.