Narancsos rizottó, sajttal



Elkészítés:
1. A vajat közepes tűzön felmelegítjük. A rizst beleszórjuk, 2 percig kevergetve pirítjuk.
2. Ráöntjük a fehérbort, az alkoholt 4 perc alatt elpárologtatjuk.
3. Decinként, állandóan kevergetve a rizsre öntjük a felforrósított levest, a rizs 15-20 perc alatt magába szívja a levet és megfő.
4. A rizottóba keverjük a sajtot. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott narancshéjat, meglocsoljuk narancslével, elkeverjük. Forrón tálaljuk.
Csirkealaplé

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.
2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.
3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.
Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.