Narancsos rizottó, sajttal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Narancsos rizottó, sajttal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg rizottórizs
2 nagyobb narancs leve és héja
15 dkg kockára vágott sajt
vagy
15 dkg kockára vágott fontina sajt
6 evőkanál vaj
1 kisebb fej finomra vágva hagyma
1 és ¼ dl száraz fehérbor
15 dl forró csirkehúsleves
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat közepes tűzön felmelegítjük. A rizst beleszórjuk, 2 percig kevergetve pirítjuk.

2. Ráöntjük a fehérbort, az alkoholt 4 perc alatt elpárologtatjuk.

3. Decinként, állandóan kevergetve a rizsre öntjük a felforrósított levest, a rizs 15-20 perc alatt magába szívja a levet és megfő.

4. A rizottóba keverjük a sajtot. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott narancshéjat, meglocsoljuk narancslével, elkeverjük. Forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.
A rizottó akkor jó, ha nedvesek benne a rizsszemek, és kissé kásaszerű. A levest lassan, kis adagokban adjuk hozzá, mindig csak akkor, ha az előző adagot már magába szívta a rizs.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Narancsos rizottó, sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2074 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Narancsos rizottó, sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
twitter