Csirkés rizottó

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkés rizottó
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg vaj
120 dkg darabolt csirke
40 dkg rizottórizs
1 és ¼ dl száraz fehérbor
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej finomra vágva hagyma
1 szál finomra vágva sárgarépa
1 szál finomra vágva zellerszár
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat 6 dkg vajjal közepes tűzön felmelegítjük. Hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, zellert, 7-8 perc alatt világosbarnára pirítjuk.

2. Belekeverjük a csirkedarabokat, 6-8 perc alatt megpirítjuk.

3. Ráöntünk 1,25 dl csirkelevest. Kis rést hagyva, a lábast lefedjük, és a csirkét 30 perc alatt puhára főzzük.

4. Beleszórjuk a rizst, elkeverjük. A bort ráöntjük, az alkoholt 4 perc alatt elpárologtatjuk

5. Decinként, állandóan kevergetve a rizsre öntjük a maradék levest, a rizs 15-20 perc alatt magába szívja a levet és megfő.

6. A rizottóhoz keverjük a maradék 2 dkg vajat és a reszelt parmezánt. Sózzuk, borsozzuk. Forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Csirkés rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2884 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Csirkés rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
google+