Szőlős, pancettás rizottó

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szőlős, pancettás rizottó
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg vaj
12 és fél dkg kockára vágott pancetta
40 dkg rizottórizs
2 és fél dl száraz fehérbor
35 dkg fehér, hámozott szőlő
vagy
35 dkg zöld, hámozott szőlő
1 fej finomra vágva hagyma
1 csokor kisebb csokor, összevágott snidling
2 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
12 dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat közepes hőfokon felmelegítjük, hozzáadjuk a pancettakockákat és a hagymát. 5 perc alatt megpirítjuk.

2. Beleszórjuk a rizst, kevergetve 2 percig pirítjuk.

3. A bort ráöntjük, az alkoholt 4 perc alatt elpárologtatjuk.

4. Decinként, állandóan kevergetve a rizsre öntjük a levest, a rizs 15-20 perc alatt magába szívja a levet és megfő.

5. Belekeverjük a szőlőt, snidlinget, petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. Reszelt sajttal megszórjuk. Forrón tálaljuk.

Csirkeleves

Csirkeleves
2 szál darabolt zellerszár
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg egész csirke
2 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
2 fej közepes méretű, negyedelt hagyma
50 dl hideg víz

1. A csirkedarabokat (pl. szárny, hát, nyak) vagy az egész csirkét fazékba rakjuk. Felöntjük a vízzel. Közepes tűzön, óvatosan felfőzzük. A habot a tetejéről eltávolítjuk.

2. Hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, a háromfelé vágott zellert, petrezselymet, babérlevelet, sót. A levest ne hagyjuk forrni, csak óvatosan gyöngyöztessük 3-4 órán keresztül. Ha túl sok lé elpárologna, meleg vízzel pótoljuk.

3. Ha megfőtt, a csirkét és a zöldségeket kiszedjük. A levest hagyjuk kihűlni.

Leszűrjük.

4. A levet hűtőbe rakjuk, hogy a zsír a tetején megdermedjen. A zsírt eltávolítjuk.

A főtt húst és a zöldségeket más ételek készítéséhez felhasználhatjuk.

Szőlős, pancettás rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1684 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Szőlős, pancettás rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
twitter