Rizottó borsóval és pancettával

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizottó borsóval és pancettával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg kockára vágott pancetta
40 dkg rizottórizs
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
65 dkg friss zöldborsó
vagy
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej finomra vágva fehér hagyma
3 dkg forgácsolt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A leveshez adjuk a zöldborsó felét. Felforraljuk, majd 10 percig gyöngyöztetjük. Félrehúzzuk. Kissé hűlni hagyjuk.

2. A levesben főtt borsót botmixerrel pépesítjük.

3. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, a pancetta kockákat 5 perc alatt ropogósra sütjük.

4. Hozzáadjuk a hagymát, 5 perc alatt megpároljuk. Beleszórjuk a rizst és a maradék zöldborsót, 2 percig együtt pirítjuk.

5. Decinként, állandóan kevergetve a rizsre öntjük a zöldborsópürés zöldséglevest, a rizs 15-20 perc alatt magába szívja a levet és megfő. Sózzuk, borsozzuk.

6. A rizottóba keverjük a reszelt sajtot. Parmezánforgácsokkal díszítjük. Letakarjuk, 2 percig pihentetjük. Tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
2 kisebb paradicsom
2 szál zellerszár
2 szál közepes méretű, félbevágott sárgarépa
25 dl hideg víz
1 teáskanál
6 szem egész bors
1-2 szem szegfűszeg
2 fej közepes méretű hagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük.

2. Belerakjuk az 1-2 szegfűszeggel megtűzdelt hagymát, sárgarépát, zellert, paradicsomot, petrezselymet, egész borsot, babérlevelet. Sózzuk, majd 5 percig pároljuk.

3. Felöntjük vízzel. Kis rést hagyva, a lábast lefedjük, a levest felforraljuk, majd a tűz hőfokát csökkentve 60 percig gyöngyöztetjük.

4. Leszűrjük, a zöldségeket kidobjuk.

Rizottó borsóval és pancettával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1823 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Rizottó borsóval és pancettával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
van itthon