Kolbászkás rizottó kelkáposztával

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kolbászkás rizottó kelkáposztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg vaj
35 dkg vékonyra szeletelt kelkáposzta
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
35 dkg fűszeres, apróra vágott olasz sertéskolbász
vagy
35 dkg fűszeres, apróra vágott kolbász
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
1 fej finomra vágva hagyma
40 dkg rizottórizs
1 evőkanál száraz fehérbor
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Két evőkanál vajat magas hőfokon felolvasztunk, belerakjuk a kelkáposztát, 3 perc alatt megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk szerecsendióval. A kelkáposztát szűrőkanállal kiszedjük, félrerakjuk.

2. A maradék vajon, közepes hőfokon a hagymát 5 perc alatt megpároljuk. Hozzáadjuk a kolbászdarabkákat, 5 perc alatt barnára sütjük.

3. Beleszórjuk a rizst, 2 percig pirítjuk. A bort ráöntjük, az alkoholt 4 perc alatt elpárologtatjuk.

4. Decinként, állandóan kevergetve a rizsre öntjük a levest, a rizs 15-20 perc alatt magába szívja a levet és megfő.

5. A rizottóba keverjük a kelkáposztát, átforgatjuk. Parmezánnal megszórjuk. Forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Marhahúsleves

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
1 nagyobb szál félbevágott sárgarépa
1 szál póréhagyma
2 szál zöldjével zellerszár
2 db érett paradicsom
150 dkg marhahús
50 dl hideg víz
1 nagyobb fej negyedelt hagyma
4 szem szegfűszeg
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só

1. A zöldségeket megtisztítjuk. Ha szegfűszeget is használunk, szúrjuk a hagyma negyedekbe.

2. A hozzávaló zöldségeket, húst és csontot a vízzel felöntjük, és közepes tűzön felforraljuk.

3. A tűz hőfokát csökkentjük és a levest 180 percen keresztül gyöngyöztetjük.

4. A keletkező habot szűrőkanállal vagy papírtörlővel leszedjük. Ha a leves kész, a zöldségeket, csontot és húst kiszedjük.

5. A levest leszűrjük. Ha a lé kihűlt, a tetejéről a zsírt eltávolíthatjuk, és kisebb adagokban lefagyaszthatjuk.

A főtt húst akár főételként tálalhatjuk, akár más ételhez is adhatjuk.

Kolbászkás rizottó kelkáposztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1779 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Kolbászkás rizottó kelkáposztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
könyvek