Fűszeres bárány - és sertéshúsos paella

| , Bárányhúsos paella receptek
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres bárány - és sertéshúsos paella
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg rövid szemű rizs
12 és fél dkg fűszeres, vékonyra szeletelt szalámi
25 dkg zöldbab
25 dkg sovány, csíkokra vágott sertéshús
50 dkg kicsontozott, csíkokra vágott bárányhús
1 csipet sáfrány
1 teáskanál finomra vágva piros chilipaprika
1 evőkanál cayenne-bors
1 db kimagozott, csíkokra vágott piros húsú kaliforniai paprika
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál forró víz
7 és fél dl csirkehúsleves
1 evőkanál finomra vágva rozmaring
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A bárányhúscsíkokat sózzuk, borsozzuk. Egy paellasütőben vagy jénai tálban az olajat közepes tűzön felhevítjük. A bárányt 5 percig pirítjuk. A húst szűrőlapáttal kivesszük, és melegen tartjuk.

2. Ugyanabban az olajban a sertést 8 perc alatt megpirítjuk. A húst szűrőlapáttal kivesszük, és melegen tartjuk.

3. Az olajon megpirítjuk a kaliforniai paprikát, zöldbabot. A tűz hőfokát csökkentjük.

4. Hozzáadjuk a szalámit, piros csilipaprikát, cayenne borsot és 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a rizst, 3 percig kevergetjük, majd rárakjuk a paradicsomot, és még 3 percig főzzük.

5. Beleöntjük a sáfrányos vizet, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sertéshúst, majd felöntjük a levessel. Sózzuk, borsozzuk.

6. Belekeverjük a bárányhúscsíkokat és a rozmaringot. Felforraljuk. Letakarjuk. 20 percig — az edényt időnként megrázogatva — főzzük.

7. Ha a rizs megpuhult, az ételt a tűzről félrehúzzuk és tálalás előtt még 5 percig pihentetjük.

Csirkeleves

Csirkeleves
2 szál darabolt zellerszár
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg egész csirke
2 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
2 fej közepes méretű, negyedelt hagyma
50 dl hideg víz

1. A csirkedarabokat (pl. szárny, hát, nyak) vagy az egész csirkét fazékba rakjuk. Felöntjük a vízzel. Közepes tűzön, óvatosan felfőzzük. A habot a tetejéről eltávolítjuk.

2. Hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, a háromfelé vágott zellert, petrezselymet, babérlevelet, sót. A levest ne hagyjuk forrni, csak óvatosan gyöngyöztessük 3-4 órán keresztül. Ha túl sok lé elpárologna, meleg vízzel pótoljuk.

3. Ha megfőtt, a csirkét és a zöldségeket kiszedjük. A levest hagyjuk kihűlni.

Leszűrjük.

4. A levet hűtőbe rakjuk, hogy a zsír a tetején megdermedjen. A zsírt eltávolítjuk.

A főtt húst és a zöldségeket más ételek készítéséhez felhasználhatjuk.

Fűszeres bárány - és sertéshúsos paella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2137 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Fűszeres bárány - és sertéshúsos paella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
tippek, fortélyok