Paella valenciai módra

Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg héjas kagyló
30 dkg héjas kékkagyló
75 dkg kicsontozott, lebőrözött csirkemell
60 dkg rövid szemű rizs
50 dkg konyhakész, darabolt tonhal
25 dkg konyhakész garnélarák
2 db tisztított, összevágott articsókaszív
25 dkg darabolt zöldbab
vagy
23 dkg friss zöldborsó
1 csipet sáfrány
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
15 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kétféle kagylót hideg vízben 1 órán át áztatjuk.

2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 6-os fokozat).

3. Egy körülbelül 45 centiméter átmérőjű paella sütőben vagy jénai tálban az olajat közepes tűzön felhevítjük. A finoman összenyomott fokhagymát 2-3 percig pirítjuk, majd kidobjuk.

4. A csirkedarabokat a fokhagymás olajon 7-9 perc alatt megpirítjuk. Hozzákeverjük a rizst. Vízzel felöntjük, felforraljuk.

5. Hozzáadjuk a kagylót, tonhalat, garnélát, articsókát, zöldbabot, zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk.

6. Belekeverjük a babérlevelet és a sáfrányt. Közepes tűzön 15 percig — gyakran kevergetve — besűrítjük. A ki nem nyílt kagylókat és a babérlevelet kidobjuk. Figyeljünk arra, hogy a rizs ne legyen ragadós.

7. A tálat a sütőbe toljuk, és 10 percig sütjük. A sütőből kivéve alufóliával letakarjuk, 10 percig pihentetjük. Melegen tálaljuk.

Spanyolország délkeleti tájának hagyományos receptje. Számos variációja van. A többi között készülhet nyúllal, csigával, angolnával. Most egy hagyományos csirkés, kagylós, tonhalas változatot mutatunk be, amihez rövid szemű rizst adunk, hogy így legyen teljes a paella.
Paella valenciai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2648 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Paella valenciai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
cikkek