Karfiolkrémleves

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Karfiolkrémleves
Adag: 11 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
96 és ¼ dkg kockára vágott burgonya
5 és fél szál finomra vágva zellerszár
2 ¾ kisebb fej rózsáira bontott karfiol
2 ¾ evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
13 ¾ dl író
5 és fél evőkanál vaj
2 ¾ nagyobb fej finomra vágva hagyma
13 ¾ dl víz
2 ¾ teáskanál mustárpor
½ teáskanál
½ teáskanál frissen őrölt fehér bors
1 csipet őrölt kömény
2 ¾ csipet tört édesköménymag
4 dl tejföl
2 teáskanál szárított kapor
vagy
másfél evőkanál friss, finomra vágva kapor
A tálaláshoz:
5 és fél evőkanál összevágott snidling

Elkészítés:

1. A vajat közepes tűzön felmelegítjük, a hagymát 5 perc alatt megpároljuk. Hozzáadjuk a vizet, a burgonyát és a zellert. Felforraljuk. Alacsony hőfokon 10 percig gyöngyöztetjük.

2. Hozzáadjuk a karfiolt, kaprot, citromlevet, mustárport, sót, borsot, köményt, édesköménymagot.

3. A levest 10-15 percig gyöngyöztetjük. A levest a tűzről félrehúzzuk. Hagyjuk kissé hűlni, majd botmixerrel pépesítjük.

4. Az írót óvatosan belekeverjük. Ha valódi krémlevest szeretnénk tejföllel vagy tejszínnel is dúsíthatjuk.

5. A levest újra felmelegítjük. Szerecsendióval és snidlinggel megszórjuk. Forrón tálaljuk.

Karfiolkrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 882 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Karfiolkrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
ételfotó