Karfiolkrémleves

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Karfiolkrémleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg kockára vágott burgonya
2 szál finomra vágva zellerszár
1 kisebb fej rózsáira bontott karfiol
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
5 dl író
2 evőkanál vaj
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
5 dl víz
1 teáskanál mustárpor
½ teáskanál
½ teáskanál frissen őrölt fehér bors
1 csipet őrölt kömény
1 csipet tört édesköménymag
másfél dl tejföl
2 teáskanál szárított kapor
vagy
másfél evőkanál friss, finomra vágva kapor
A tálaláshoz:
2 evőkanál összevágott snidling

Elkészítés:

1. A vajat közepes tűzön felmelegítjük, a hagymát 5 perc alatt megpároljuk. Hozzáadjuk a vizet, a burgonyát és a zellert. Felforraljuk. Alacsony hőfokon 10 percig gyöngyöztetjük.

2. Hozzáadjuk a karfiolt, kaprot, citromlevet, mustárport, sót, borsot, köményt, édesköménymagot.

3. A levest 10-15 percig gyöngyöztetjük. A levest a tűzről félrehúzzuk. Hagyjuk kissé hűlni, majd botmixerrel pépesítjük.

4. Az írót óvatosan belekeverjük. Ha valódi krémlevest szeretnénk tejföllel vagy tejszínnel is dúsíthatjuk.

5. A levest újra felmelegítjük. Szerecsendióval és snidlinggel megszórjuk. Forrón tálaljuk.

Karfiolkrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 960 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Karfiolkrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
ételfotó