Burgonyakrémleves

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonyakrémleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg kockára vágott burgonya
1 evőkanál finomra vágva majoránna
1 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
4 evőkanál vaj
1 fej finomra vágva hagyma
6 dkg kockára vágott baconszalonna
1 db friss, kimagozott piros chilipaprika
1 teáskanál őrölt szegfűbors
1 evőkanál liszt
10 dl víz
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 teáskanál fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat közepes tűzön felmelegítjük. A hagymát és a bacont 7-9 perc alatt világosbarnára pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a finomra vágott csilipaprikát, burgonyát, szegfűborsot, majoránnát, babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk.

3. A lisztet rászórjuk, elkeverjük. Felöntjük a vízzel. 15-20 perc alatt a burgonyát puhára főzzük. A babérlevelet kidobjuk.

4. A levest a tűzről félrehúzzuk. Hagyjuk kissé hűlni. Az összetevőket botmixerrel pépesítjük.

5. Ismét felmelegítjük, belerakjuk a fokhagymát, petrezselymet, beleöntjük a fehérborecetet. Újra felforraljuk. Forrón tálaljuk.

Burgonyakrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2176 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Burgonyakrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
pinterest