Burgonyakrémleves
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A vajat közepes tűzön felmelegítjük. A hagymát és a bacont 7-9 perc alatt világosbarnára pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a finomra vágott csilipaprikát, burgonyát, szegfűborsot, majoránnát, babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk.
3. A lisztet rászórjuk, elkeverjük. Felöntjük a vízzel. 15-20 perc alatt a burgonyát puhára főzzük. A babérlevelet kidobjuk.
4. A levest a tűzről félrehúzzuk. Hagyjuk kissé hűlni. Az összetevőket botmixerrel pépesítjük.
5. Ismét felmelegítjük, belerakjuk a fokhagymát, petrezselymet, beleöntjük a fehérborecetet. Újra felforraljuk. Forrón tálaljuk.