Főtt harcsa ecetes korianderrel
Loko kindszit
Halételek | Főtt harcsa receptek
Elkészítési idő:
55 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Az előkészített harcsát fazékba rakjuk. Forró vízzel felöntjük, hogy belepje a halat.
2. Megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, és legkisebb lángon, fedő alatt 30-40 perc alatt puhára főzzük, közben időnként leszedjük a habját.
3. A halat kivesszük a levéből, ízlés szerinti darabokra vágjuk, és lefedve melegen tartjuk.
4. Átszűrjük a főzőlevet, a felaprított koriandert összekeverjük a fehérborecettel, hozzáadunk 1-2 csésze hallevet. Tálalás előtt a mártást a főtt harcsára öntjük.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.